Dávid, Salamon és Smotrich királysága Izraelben

Bezalel Smotrich - fotó: képernyőkép / Youtube

Ma kiderült, hogy Bezalel Smotrich, a Zsidó Otthon pártból kivált jobboldali pártszövetség vezetője, aki egy héttel ezelőtt még Netanjahu jelöltje volt a felállítandó kormány igazságügyi-, vagy oktatási miniszteri posztjára, nemcsak halachikus (zsidó vallási törvények szerinti) államot akar létrehozni, hanem Izrael királyságának megújulásáról hallucinál – amelynek a templom volt a központjában –, annak véres áldozataival, rabszolgáival, kapzsiságával és korrupciójával, ahol a nőknek nem voltak jogaik, a fogyatékosokat nem telepedhettek a törzsi tűz köré, a melegeket a tetőkről dobálták le, a félrelépett házas nőket pedig megkövezték.

Az iráni emberek rosszabbak lennének tőlünk? Törökország, vagy Magyarország hajlamosabb lenne a diktatúrára, mint Izrael, vagy a világ többi része?

Ha nem figyelünk, egy reggel mi is arra ébredhetünk, hogy Izrael eltűnt, kirabolták, megőrült. Ez a Smotrich óriási veszélyt jelent azokra nézve, akik szeretik az életet, a szabadságot, a békét. Ez a börtönviselt felforgató, akinek a “felesége nem hajlandó várandós arab nőkkel együtt lenni a szülőszobán” és aki szerint “a melegfelvonulás barmok felvonulása”, nem csak a demokráciára jelent veszélyt, hanem Izrael létezésére is. Sokszorosan nagyobb baj ez a belülről jövő veszedelem – külső ellenségeink rakétáinak fenyegetettségénél. Meg kell állítanunk, mielőtt kihasználná a demokráciát annak lerombolásához. Mielőtt testvérháborúra szítaná az ország népét.

Ide juthatunk, ha nem mindenki él szavazati jogával. Mert van egy réteg, mely őrületes engedelmességgel voksol, a világiak meg kirándulásra használják a választásokra szánt szabadnapot. Hahó, ébresztő! Ha megszűnik a demokrácia, szabadnap sem lesz, mert ahol király vagy főpap uralkodik, ott választásokra sincs szükség.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.