Rakéta csapódott egy jesiva épületébe Szderotban, nincsenek sérültek

Az izraeli hadsereg szóvivő szerint ez a második rakétatámadás a Gázai övezetből Izraelre. A hadsereg válaszul a Hamasz földalatti infrastruktúrájára mért csapást.

Csütörtök este ismét megszólaltak a szirénák Izrael déli részén, Szderotban.

Az izraeli hadsereg két rakétaindítást azonosított a Gázai övezetből Izrael felé. Az egyik rakétát a Vaskupola megsemmisítette a másik lakott területre zuhant.

A biztonsági erők közölték, hogy a támadás nyomán anyagi károk keletkeztek egy épületben, de emberéletben nem történt sérülés.

A rendőrség tűzszerészeket vezényelt a helyszínre.

A szderoti önkormányzat szerint a támadásban megsérült épület egy jesivának ad otthont.

Az Eskol Regionális Tanács vezetője, Gadi Jarkoni azt mondta: “Másfél éve vagyunk ebben az ördögi körben, tüzes légömbökkel felgyújtják a földjeinket, erre a hadsereg szankciókat vezet be, amire a palesztinok tűzzel reagálnak, majd 48 órás erőszakos eszkalációba kerülünk. Eddig 11 ilyen kör volt, és az összes mindenmiféle eredmény nélkül zárult. Úgy tűnik, a módszer nem igazán működik, drámai változásra volna szükség.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.