Új HBO sorozat a 2014-es gázai háborúhoz vezető erőszakról – Trailer

Az HBO és a Keshet koprodukciójában augusztustól vetítik A mi fiaink című tíz részes minisorozatot, amely izraeli és palesztin oldalról mutatja be a 2014-es gázai háborúhoz vezető erőszakhullámot – írja a The Times of Israel.

Az elmúlt vasárnap jelent meg a sorozat előzetese, amely 10 részben mutatja be a zsidó szélsőségesek által brutális módon meggyilkolt Muhammad Abu Khdeir palesztin tini ügyének nyomozását.

A gyilkosságot bosszúból követték el zsidó szélsőségesek arra válaszul, hogy nem sokkal korábban a Hamasz terroristái elraboltak és meggyilkoltak három zsidó fiatalt.

Az HBO szerint az új minisorozat – amely két izraeli és egy palesztin filmes alkotása – bemutatja a történetet zsidó és palesztin oldalról is.

A sorozat – melynek augusztus 12-én lesz a premierje – bepillantást nyújt azokba a feszültséggel teli eseményekbe, amelyek az 50 napos gázai háború kitöréséhez vezettek.

A mi fiaink eseményei 2014 nyarán kezdődnek, amikor három zsidó tizenévest, Gilad Shaart, Eyal Yifrach-ot és Naftali Fraenkelt Hamasz-terroristák rabolják el Ciszjordániából, majd hamarosan megölik őket.

Balról jobbra: Eyal Yifrach (19), Gilad Shaar (16) és Naftali Fraenkel (16), a három izraeli tizenéves, akiket a palesztinok 2014. június 12-én elraboltak és megöltek – fotó: IDF

Elrablásuk után Izrael óriási erőkkel keresésükre indul, melynek során több száz Hamasz-terroristát tartóztat le. A feszültség tovább fokozódik, amikor június végén megtalálják az elrabolt három zsidó fiú holttestét, majd zsidó szélsőségesek bosszúból meggyilkolnak egy palesztin fiatalt.

Erre válaszul a palesztinok komoly rakétatüzet zúdítanak a Gázai-övezetből, majd július 8-án Izrael megindítja az Erős szikla nevű hadműveletet. A hadsereg légicsapásokkal és szárazföldi behatolásokkal elpusztítja a rakétakilövő állások és a határon átnyúló támadóalagutak nagy részét.

Muhammad Abu Khdeir – családi fotó

A mi fiaink Simon (Shlomi Elkabetz), a Sabak egyik nyomozója szemszögéből mutatja be a történteket, akinek az a feladata, hogy – az egyre inkább ellenséges politikai környezetben – derítse ki Abu Khdeir meggyilkolásának körülményeit.

Az Izraelben forgatott sorozat az HBO és a Keshet International izraeli filmes cég közös produkciója.

Rendezők: Hagai Levi, Joseph Cedar és Tawfik Abu-Wael.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSThe Times of Israel