Harmadik számban döntős az izraeli szinkronúszócsapat a vizes vb-n

Az izraeli csapat a 7. helyen bejutott a döntőbe szinkronúszók szabad kombinációs versenyszámában a kvangdzsui világbajnokságon.

A csütörtöki, 15 csapatot felvonultató kvalifikációban az együttes 83,6333 pontot kapott gyakorlatára. A többi versenyszámban is komoly sikereket ért el az izraeli csapat: mind a technikai-, mind a szabadprogramban döntősek voltak és szerepeltek a highlight döntős programjában is.

A “kombo” gyakorlat nem olimpiai szám. Ebben a versenyszámban tíz úszónak kell együtt dolgoznia, a forgások nagyon nehezek, tartani a szinkront, mert az a legfontosabb, hogy együtt mozogjanak a lányok, a bírók ezt értékelik a legjobban.

A selejtezőben a papírformának megfelelően az oroszok kapták a legmagasabb pontszámot, akik 96,5667-tel jutottak a döntőbe, amelyben a  magyar csapat szintén szerepel majd.

A döntőt közép-európai idő szerint szombaton 12 órától (Izraelben 13 óra) rendezik. Addig is gyönyörködjünk a válogatott elődöntős fellépésében.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.