Heller Ágnest, a világhírű magyar zsidó filozófust Yossi Amrani, Izrael Magyarországra akkreditált nagykövete a következő szavakkal búcsúztatta a facebookon:

“Yossi Amrani nagykövet ezúton fejezi ki őszinte részvététét Heller Ágnes halálával kapcsolatosan:
Igazi vezető, a szabad gondolkodás bajnoka, egy kedves barát volt.
Együttérzünk a családjával, a zsidó közösséggel és Magyarországgal Heller Ágnes elvesztése miatt, akinek az élete összeforrt a zsidó történelemmel, kultúrával és értékekkel; és akinek az élete képviseli a magyar történelem és a zsidó közösség nehéz időszakát.
Az elmúlt három évben volt szerencsém hosszú órákat eltölteni Ágnessel a budapesti lakásán, ahol különböző témákról beszélgettünk a Duna szépségében gyönyörködve. A találkozóinkon Ágnes arra tanított, hogy mélyebbre nézzek, büszkeséggel és méltósággal; és átadta az Izrael iránt érzett szeretetét. Most együttérzek a családjával és a barátaival. A bátorság tiszta hangja és az őszinteség hagyott itt minket. Hiányozni fog.”

Heller Ágnes számos alkalommal járt Izraelben, többször előadást is tartott itt, 2008 óta a Beer-Sheva-i Ben Gurion egyetem díszdoktora. Halálával komoly veszteség érte a magyar zsidókat, azokat, akik fontosnak tartják a tudást, az intellektuális és a morális értékeket.

!יהיה זכרה ברוך

H.Á.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.