A nagyszerű játékon túl a hazai pálya előnye és Deni Advija fergeteges formája elég volt Izrael számára a FIBA U20 Európa-bajnokság megnyeréséhez.

Egy évvel a németországi Európa-bajnokság bravúros megnyerése után Izrael 20 éven aluliak nemzeti válogatottja ismét történelmet írt, és másodszorra is megszerezte az aranyérmet, miután a döntőben 84:92-re legyőzte a spanyol válogatottat.

Az izraeli játékosoknak sikerült kihasználniuk a Shlomo Group Arénában összegyűlt 3400 helyi sportrajongó és a több százezer, őket otthonról követő lelkes izraeli közönség magával sodró biztatását a rendkívüli eredmény elérése érdekében. És természetesen Deni Avdija a torna mind a nyolc napján nyújtott szenzációsan jó játékát, amiért egyébként őt a verseny legjobb játékosának választották.

A győztes izraeli válogatott – fotó: FIBA

A 2019-es FIBA U20 Európa-bajnokság végeredménye:

 1. Izrael
 2. Spanyolország
 3. Németország
 4. Franciaország
 5. Litvánia
 6. Törökország
 7. Horvátország
 8. Nagy-Britannia
 9. Görögország
 10. Ukrajna
 11. Montenegró
 12. Szlovénia
 13. Olaszország
 14. Lengyelország
 15. Szerbia
 16. Lettország

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.