Meghiúsítottak egy gázai határon elkövetett támadást: négy terroristát likvidáltak

A palesztinoknál talált és lefoglalt fegyverek - fotó: IDF
A palesztinoknál talált és lefoglalt fegyverek - fotó: IDF

Az izraeli hadsereg egy Kalasnyikov gépkarabélyokkal és RPG rakétával felszerelt terroregységet támadott, amikor az egyik terrorista átjutott Izrael területére. Az esemény során gránátot dobtak a Goláni harcosok felé, de senki nem sérült meg.

Egy újabb beszivárgásos támadás végződött a gázai határon a terroristák megölésével, miközben az izraeli katonákat semmilyen veszteség nem érte: Négy jól felfegyverzett terroristát, akik megpróbálták behatolni az izraeli területre Khan Yunes térségében, szombat reggel megölte a határvédelmet ellátó goláni erő.

A támadás helyszíne
A támadás helyszíne

Az IDF szóvivőjének jelentése szerint kora reggel a megfigyelőállásokról több terroristát azonosítottak a Gázai övezet déli kerítésénél, akik Kalasnyikov puskákkal, kézigránátokkal és RPG-vel voltak felszerelve.

Az IDF harcosai tüzet nyitottak, miután az egyik terrorista átjutott a kerítésen – és megölték őket. Az esemény során gránátot is dobtak a katonákra. Ugyanakkor a palesztinok a közeli Hamász pozícióinak támadásáról számoltak be. A katonák közül senki nem sérült meg, és nem keletkeztek károk.

A támadás megakadályozó harci egység a Golani 12. zászlóaljhoz tartozik, ugyanahhoz a zászlóaljhoz, amely csak kilenc nappal ezelőtt akadályozott meg egy másik súlyos behatolást, kissé délre a ma reggeli esemény helyszínétől. Akkor egy tiszt egy puskalövéstől komolyabban, és két harcos könnyebben megsebesült.

Azóta az éjszaka óta viszonylag csendes volt a határ-menti térség, Izrael és a Hamasz közötti szabályozási erőfeszítéseknek köszönhetően. A gázai helyzet azonban továbbra is robbanásig feszült, szerdán tűz ütött ki egy gyújtóléggömb következtében a Negev regionális tanács területén.

A négy likvidált terrorista közül három
A palesztinoknál talált és lefoglalt fegyverek – fotó: IDF

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.