Újabb rakéták Gázából, 3 palesztin fegyveres halott

A kiújult rakétázásra válaszul három, az elválasztó határhoz közeledő fegyveres palesztint öltek meg izraeli katonák Gáza északi részén.

Az incidens lényegében válaszcsapás volt arra, hogy a Hamasz több mint egy hónapos szünet után pénteken és szombaton újra rakétákat lőtt izraeli területre. A palesztin rakétatámadásoknak az izraeli oldalon nem voltak áldozatai.

Gázából pénteken Sderotra egy, szombat reggel szintén izraeli területre újabb három rakétát lőttek ki. Ezek egy részét az izraeliek Vaskupola légvédelmi rendszere hatástalanította, és a többi sem tett kárt emberéletben. Szombaton este ezután az izraeli biztonsági erők lelőttek három palesztin férfiét, és egy negyediket is súlyosan megsebesítettek. A hadsereg szerint a fegyveresek veszélyesen megközelítették a határkerítést, ezért egy tank és egy helikopter is tüzet nyitott rájuk.

Az elmúlt tíz évben Izrael és a palesztin militánsok három háborút vívtak a Gázai övezetnél, 2018 márciusától újra kiújultak az időszakos összecsapások.

A Gázai övezetből rakétát lőttek ki Izraelre, a légierő Hamasz célpontokat támadott

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.