Sara Netanjahu már megint bajt csinál

Igazán nem hálás feladat Sara Netanjahu legújabb (rém)tetteiről írni, unalmas is, mindig ugyanaz, mások lekezelése, megalázása, afféle frusztrált gonoszság, menjen el egy jó pszichológushoz, talán egy kicsit segít rajta, mi közöm nekem, és a köznek mindehhez?  Sajnos akárhogy is hárítom, mégis közöm lett ehhez az egyéni – és nyilván családi – lelki nyomorhoz, mert hétfőn például diplomáciai bonyodalomhoz vezetett Ukrajnával.

Már a repülőúton kezdődtek a bajok, amikor vagy a pilóta nem üdvözölte elég nyomatékosan, név szerint őnagyságát, vagy nem hallotta meg a beszállás szokás szerint ezer kamerával rögzített szereplési mámorában. Ha esetleg van még valaki szerte e világban, aki nem tudná: Sara Netanjahu minden külföldi útjára elkíséri férjét. A helyi sajtó szerint a kézen fogva repülőre szállásos nagyjelenetre ügyvéd előtt kötött megállapodás kötelezi Izrael kormányfőjét, amit 1994-ben, Bibi híres megcsalási ügyének záróakkordjaként íratott vele alá a sértett asszony.

Szóval mivel nem hallotta, hogy Sara Netanjahu asszonyt is üdvözölték volna a fedélzeten, megpróbálta rendre bírni a renitenst, s a helyi média beszámolói szerint a pilótafülke felé vette az irányt. Ott azonban a biztonságiak állták útját, merthogy ennek a helyiségnek bizony biztonsági okokból zárva kell maradnia Izrael miniszterelnökét szállítva, még ha maga az ország első és egyben legfontosabb asszonya próbál is behatolni.

Szegény pilóta aztán leszállás előtt kétszer is nevén nevezve üdvözölte, és sok-sok sikert kívánt az ukrajnai úthoz, nem győzött szabadkozni, meg hát nyilván féltette is az állását.

Nehezen indult a diplomáciainak álcázott, de valójában az Ukrajnából érkezett, és eddig Libermant támogató izraeliek szavazatának megszerzéséért fontos utazás, de még kínosabban folytatódott.

Földet érve, ukrán népszokás szerint kenyeret és sót vittek az illusztris vendégeknek, mire Netanjahu a diplomáciai szokások szerint letört és sóba mártott egy darabkát, megette, s átnyújtott nejének is egy keveset a gesztus folytatására. Sara Netanjahu azonban gúnyosan mosolyogva a földre morzsolta a neki jutott kenyérkét. Ezzel egyszerre sértette meg ukrán vendéglátóit, és hozzá kedves férjét. A jelenet elsősorban a férje iránti mérhetetlen lenézéséről és agressziójáról szólt, bár valószínűleg hasonlóképpen viszonyul az emberiség más képviselőihez is. Ritka pillanatot rögzíthettek a kamerák, amikor önmagát nyújtotta, és megláthattuk a környezete, és elsősorban férje számára tartogatott valódi arcát. De jó, hogy csak ritkán láthatjuk ezt.

Mindezek után a net sem volt rest:

A repülő oldalán: “Isten hozta Sara Netanjahu”

“Exkluzív videó Sara Netanjahu horror repüléséről”



“Az első felvétel a pilóta ajtajáról”


Jó szó az El-Al-nak: Ha Sara Netanjahu nem tud behatolni a pilótafülkébe, akkor senki sem tud.



Első felvételek a miniszterelnök Ukrajnába történő repüléséről


“Úgy tűnik, hogy a légikisasszony odament Netanjahuhoz, és azt mondta:
– Uram, ajánlhatok önnek ukrán kalácsot (chala)?
És Sara valószínűleg ukrán menyasszonyt (kala) hallott… de többre, doktor, nem emlékszem…”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.