A kórházi ágyukhoz bilincselik a tüntetőket

Rendőrnő etióp tüntető nőt bilincsel meg a kórházi ágyon

Az etióp származású izraeliek elleni rendőri erőszak és túlkapások állami vizsgálóbizottság előtti kivizsgálását követelik a közösség nevében fellépő aktivisták, akik többek között az igazságügy miniszter és a rendőrkapitány otthona elé is szerveznek tüntetéseket.

Etióp tüntető nő bilincsben a kórházi ágyonA legutóbbi tegnap este zajlott, erről Éjál Nadav, a 13-as tévé szakértője a következő kommenttel osztott meg bejegyzést és képet Facebook oldalán:

“Aki most hallgat, amikor elfogják a tüntetőket, és kórházi ágyukhoz bilincselik őket, az ne csodálkozzon, ha őt jönnek majd elfogni. Izrael gyors úton halad egy nagyon rossz hely felé.”

“A képen az Amir Ohana igazságügyi miniszter otthona előtt a rendőri erőszak ellen tiltakozó egyik tüntető látható. Tegnap megsebesült, amikor a járdán vonszolták kezénél és a lábánál fogva, és megverték. Utána az Ichilov kórházba vitték, és az ágyhoz bilincselték, mintha veszélyes bűnöző lenne. Öt határőr rendőr vette körül az ágyát.

A gyógykezelés után azt mondták neki, hogy arra ítélték, hogy tíz napig nem tartózkodhat az igazságügyi miniszter házától 500 méteres sugarú körben, bár nem is vitték bíróság elé. Valaki pánikba esett a sérüléseitől. Rafi Rotem fényképezte le, aki feltárta az adóhatóságban működő korrupciót, és aki megakadályozta Csiko Edri rendőrfőnöki megbízatását erőszakos cselekedetekben való részvétele miatt.

Rotem minden nap jelen van az Ohana miniszter otthonának közelében tartott tüntetéseken Tel-Avivban. Azt mondja, hogy kb. 30 tüntető érkezik minden este, és körülbelül 100 rendőr, köztük titkosrendőrök és nyomozók. A tüntetőket minden este letartóztatják, távol tartják a háztól és néhányukat megverik. A fenti fényképet Rafi Rotem készítette 2:30-kor az Ichilov kórházban. Ne mondd, hogy nem tudtál róla.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.