Magyar iparművészek tárlata nyílik Tel-Avivban

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Mindennapok művészete – iparművészet és dizájn Magyarországról címmel nyílik kiállítás csütörtökön a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) szervezésében Tel-Avivban, az izraeli magyar kulturális évad egyik záróeseményeként.

A kiállítást Vashegyi György, az MMA elnöke nyitja meg. Az október 26-ig megtekinthető tárlaton olyan hétköznapi használatú, művészkezek által alkotott tárgyakat tekinthet meg a közönség, mint tányérok, ékszerek, sálak, sportszerek, üvegből készült dísztárgyak vagy plakátok – közölte az MMA kedden az MTI-vel.

A magyar évad “gazdag hagyományok, innovatív modernitás” szlogenjét Sára Ernő kurátor, az MMA rendes tagja öntötte művészi koncepcióba a magyar iparművészet és dizájn legjellegzetesebb trendjeinek felvonultatásával.

A 45 magyar művész bevonásával készült tárlat bemutatja mások mellett Molnár Imre bőrdíszműves lézertechnikával megmunkált marhabőr öltözékét, Ádám Krisztián ötvösművész rozsdamentes titán ékszereit, Varga Erika sokszínű ruhakölteményeit, Szabó-Lehofer Sára Kinga tipográfus héber Alef-Met memóriakártyáját, Borkovics Péter üvegművész üvegrogyasztással készített üvegtárgyait és Orosz István barokk technikával készült tükörhenger portréját. A kiállítás kiemelt vendégművésze Dan Reisinger, a Magyarkanizsán született izraeli grafikus és dizájner.

- Hirdetés -

Az izraeli magyar kulturális évad Izrael és Magyarország diplomáciai kapcsolatfelvételének 30. évfordulója alkalmából idén márciusban kezdődött.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?