Izraeli összefogás Kovács Máté gyógyulásáért

kovacs mate anyjaval

Máté izraeli gyógykezelése finanszírozásához kér segítséget.

Részlet a bejegyzésből, amelyet Máté édesanyja tett közzé:

Beszámoló… MEGÉRKEZÉS…
Itt vagyunk…
Izraelben, Tel-Avivban…
Jó utunk volt, bár fárasztó, éjjel fél2kor keltünk, hogy időben a reptéren legyünk.
Ezer hála és köszönet Zsófinak, (egy egri leánynak, aki most itt él Izraelben- mi egriek mindenhol ott vagyunk?, de úgy is mondhatnám…, mi magyarok mindenhol ott vagyunk?), aki jött értünk a reptérre, és férjével, Itzikkel, aki a Sheba kórház orvosa hihetetlen szeretettel fogadtak és segítettek bennünket!!
Tulajdonképpen nem is tudom, mi lett volna velünk Itzik nélkül, aki töretlenül jött velünk és intézett mindent! A szállásunk elfoglalásától a kórházi körbevezetésen át pár gyakorlati teendőig. Megmutatták, hol lesz Máténak másnap a vérvétele, a csontvelő-mintavétele.
Tudnotok kell, a Sheba kórház HATALMAS!! Mint egy kis város, buszjáratok vannak a területén. Csupán maga a gyerekkórház 7 v 8 emeletes…! Szerintem térképpel is csak eltévedni lehet…
Bevallom őszintén, félelmetes és ijesztő volt érezni azt, hogy nem “uralom” a helyzetet..
Hogy itt vagyunk a “világ végén”…, bár szerencsére nem egyedül…
Többek közt TI is itt vagytok velünk, olvastam a rengeteg szeretetteljes hozzászólást, sok erőt ad!
Most szükség is van rá!!! Nagyon!!

Máténál 2 éves korában diagnosztizáltak először leukémiát. Azóta a betegség – a kezelések ellenére – többször visszatért, így Máté 13 évének 1/3-át kórházban és kezelésekkel töltötte.

Legutóbb 2018 októberében derült ki újból, hogy baj van, és több hónap kemoterápia után áprilisban csontvelő-transzplantáción esett át. A szülők már kezdtek örülni, hogy minden rendben zajlik, jók az eredmények a komoly megpróbáltatások után, amikor szeptember közepén ismét összedőlt a világuk, újból rossz eredményt kaptak és kiderült, hogy az eddig kapott kezeléseknek ellenáll a betegsége. Ugyanakkor felvillant egy reménysugár, lehetőségük lenne egy külföldi kezelésre, mely a gyógyulást hozhatná el Máténak. Ez a kezelés ( CAR T terápia) Magyarországon még nem elérhető, a létező legmodernebb jelenleg, a jövőt jelenti a Mátéhoz hasonló betegségben szenvedők számára. A kezelést Izraelben, Kínában és az USA-ban végzik napjainkban, és a leletek megküldését követően visszajelzést kaptak a szülők az izraeli Sheba kórháztól, hogy fogadnák Mátét. A kezelés költségei nagyon tetemesek, körülbelül 80.000.000,-Ft, amit sajnos önerőből nem tudnak előteremteni. Ehhez kérik a segítségünket!!

Arra kérünk mindenkit, ha van rá lehetősége, segítsen Máténak. Az anyagi támogatáson túl: Mátét a Tel Hasomerben kezelik és az állapotától függően, előzetes egyeztéssel lophattok vidám perceket az életébe, illetve segíthettek a családnak eligazodni az izraeli szövevényben. Máté édesanyját, Kissík Katát a Facebookon keresztül lehet a legkönnyebben elérni, ha lesz itteni SIM-kártyája, közzétesszük a telefonszámát is.

kovacs mate

Adományaitokat az alábbi számlaszámra küldjétek:

DR. KOVÁCS PÉTER
11625009-10524101-25000007
IBAN: HU33116250091052410125000007
SWIFT: GIBAHUHB
A KÖZLEMÉNY rovatba ÍRJÁTOK be: Adomány Kovács Mátéért

PayPal-lal itt lehet adományozni.

Az ADOMÁNYBANK-on keresztül is adományozhattok, ezt egy közhasznú alapítvány működteti. Cégek is utalhatnak támogatást célzott támogatás formájában, ekkor a közlemény rovatba be kell írni a Kovács Máté nevet. A támogatás összegéről az alapítvány adóigazolás kiállítására jogosult. Az adományozó cégek pedig költségként elszámolhatják az elutalt összeget, és az adózás előtti pozitív eredményt a támogatás összegének 20%val csökkenthetik.

Nagy szükség van az összefogásra!!

Köszönjük!

Rádióriport: ITT

TV riport: ITT

Máté segítő Facebook-oldala: ITT

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.