A hadsereg likvidálta az Iszlám Dzsihád parancsnokát, válaszul gázai rakétatámadás Gus Dánra

Rakétamaradvány Gaderában
Rakétamaradvány Gaderában

A gázai rakétatámadás elérte Tel-Aviv külső kerületeit is.

Megölte Bahá Abu al-Attát, az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet műveleti parancsnokát az izraeli hadsereg egy kedd hajnali, célzott légicsapásban.

A támadás Atta gázai otthonát érte. A csapásban egy nő is meghalt, ketten pedig megsebesültek.

Közleményében az izraeli hadsereg tudatta, hogy a támadást Benjamin Netanjahu kormányfő és védelmi miniszter hagyta jóvá, mert Izrael szerint Atta volt a felelős a szervezet által a zsidó állam ellen az elmúlt hetekben a Gázai övezetből indított mesterlövész-akciókért, továbbá rakéta- és dróntámadásokért, valamint további hasonlókat tervezett.

A likvidált Bahá Abu al-Atta jobboldalt

Az Iszlám Dzsihád közleményben erősítette meg, hogy Atta meghalt, és egyben megtorló akciókat helyezett kilátásba Izrael ellen. Az izraeli sajtó egyértelműen „Teherán embereként” azonosította Attát, miután az Iszlám Dzsihád Irán támogatását élvezi.

Légiriadók voltak Rishon Lecionban, Holonban és Szderotban. Rendkívüli állapot Asdodban és Askelonban!

A hadsereg szóvivője Twitteren közölte: Abu al-Ata egy ketyegő bomba volt, aki előre megtervezte a következő napok rakétatámadásait, behatolásokat.

Ziad al Nakhaleh dzsihád vezető: Háborút indítunk. Netanjahu Abu al-Ata meggyilkolásával ezúttal átlépte a határt.

A hadsereg megerősítette csapatait és felkészült több lehetséges forgatókönyvre. Megnyitották az óvóhelyeket, a tanítás szünetel Tel-Avivban is. A rakétatámadás elérte Tel-Aviv külső kerületeit.

Folyamatosan frissülő tudósításunk:

Rakéták az ország központjára – percről-percre

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.