Izraelbe jön a 100 Tagú Cigányzenekar

Fotó: YouTube
Fotó: YouTube

Első alkalommal lép a Szentföldre a jövő héten, hogy öt nap alatt négy koncertet adjon a Hungaricum védjeggyel is ellátott, jövőre 35 éves 100 Tagú Cigányzenekar negyvenkét zenésze Dudu Fisherrel együtt. Az elmúlt 35 év alatt csaknem az egész világot bejárták, rengeteg városban léptek fel, de Izraelbe most jönnek először.

Három város fogadja a zenészeket. Haifán az Amphitheátrumban lépnek fel, Tel-Avivban az Opera ad otthont, Jeruzsálemben a Nemzeti Színházba látogatnak majd az érdeklődők, hogy meghallgassák a 42 zenész és Masa Anita énekesnő előadását. Masa Anita,a “Yerushalayim shel sahav”című világhírű zsidó dalt adja elő. Az izraeli számok előadásában, a 100 Tagú állandó betanító karmestere, Werner Gábor segített. Magyar-és komolyzene lesz műsoron, valamint izraeli számokat mutatnak be. Mindehhez Dudu Fisher, Izrael népszerű kántora is énekel. A tervek szerint héber és jiddis dalokat ad elő.

A nagy utazás alkalmából tartott sajtótájékoztatót és nyílt próbát az együttes, Beke Farkas Nándor, a zenekar elnökének vezetésével, aki maga is fellép.

Információk a fellépésekről ITT.

Haifa.

Tel-Aviv.

Jeruzsálem.

Haaretz cikk ITT.

(mixonline.hu)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.