IDF: Négy rakétát indítottak Szíriából Izraelre; Robbanások damaszkuszban

Ismét lövöldözés északon.

Kedden reggel négy rakétát indítottak Szíriából, melyeket elfogott a vaskupola légvédelmi rendszer. Az IDF szóvivője bejelentette, hogy izraeli területen nem észleltek rakétabecsapódást.

Néhány perccel korábban légiriadó volt a Golán-fennsík térségében, és Felső-Galilea lakosai robbanások visszhangjáról számoltak be.

Ugyanakkor a szíriai hivatalos hírügynökség, Sana, robbanásokról számolt be a damaszkuszi repülőtér közelében. Az állam média támadást jelentett a helyszínen. Még nem ismert, hogy a szíriai rakétatámadás megelőzte-e az izraeli támadásról szóló jelentéseket.

A Golán regionális tanács nyilatkozatot adott ki a lakosság számára, amelyben kijelentette, hogy a riasztásokat Neve Ativ, Nimrod és Majdal Shams településein aktiválták. A tanács szerint a lövöldözés következtében nincsenek rendkívüli iránymutatások, minden a megszokott mederben marad.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.