A taxisofőr 60 000 dollár készpénzt talált az ülésen, és visszaadta

Fotó: zeevveez / Flickr
Fotó: zeevveez / Flickr

Egy izraeli taxisofőr, aki hozzászokott az utasai nála hagyott tárgyainak kereséséhez, meglepődött, mikor a hátsó ülésen 60 000 dollárt tartalmazó táskát talált.

Moshe Barkat a pénteki munkanap végén bukkant a pénzre, és azonnal megpróbálta kideríteni, hogy ki hagyhatta ott a 100 dolláros bankjegyekkel teli táskát – jelentette a tévé 12-es csatornája.

„Az emberek általában mobiltelefonokat, aprópénzt felejtenek az ülésen, de ekkora összeget még életemben nem láttam” – mondta.

Barkat végül megtalálta az utasokat: egy idős, tolószékes asszony két fiatal férfi kíséretében, akik a tel-avivi Ichilov kórházba kísérték őt. A pénzt a nő orvosi kezelésének finanszírozására szánták.

Barkat, aki a Tel-Avivtól délre fekvő tengerparti városban, Bat Yamban él, hozzátette: „A tulajdonosok nem voltak különösebben meghatódva, hogy meglett a pénz. Azt hittem, sírni fognak az örömtől, de nem ez történt.”

Barkat szerint meg sem fordult a fejében, hogy megtartsa a kisebb vagyont: „Hívő ember vagyok – mondta –, a pénz nem az enyém, teljes szívből szolgáltattam vissza.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSThe Jerusalem Post