Bea Bar Kallos, az Izraelinfo (és a Haaretz, valamint az MTI) fotósa első díjat nyert Beduin hétköznapok című fotósorozatával társadalom-közösség kategóriában csütörtökön Izrael legrangosabb fotós versenyén, az Edut Mekomiton (Helyi tanúságtétel).

Kallos Bea harmadik éve él Izraelben. Korábban az MTI fotósaként dolgozott Budapesten, és továbbra is küld képeket Izraelből.

A World Press kiállítás, az ikertestvér – fotó: frankpeti / Izraelinfo

A pályázaton egy beduin közösség mindennapjait bemutató képsorozatával nyerte el az első helyet. A képek egy része a photo972 fotó-workshopjának előkészítése alatt készült. Emellett a környezet-természet kategóriájában kurátori elismerést kapott a háztartások műanyag használatát bemutató képéért. Fotói a következő hetekben láthatóak lesznek a győztesek számára évente megrendezett kiállításon Tel-Avivban, az Erec Múzeumban.

A kiállításon résztvevő fotósok a pódiumon - fotó: frankpeti / Izraelinfo
A kiállításon résztvevő fotósok a pódiumon – fotó: frankpeti / Izraelinfo

A pályázatot 2003 óta rendezik meg minden évben hét kategóriában. A megmérettetésre évente több mint háromszáz fotós küldi be több mint tízezer képét, amelyekből a legjobbnak ítélt mintegy kétszázat mutatják be Tel-Avivban, együtt a World Press verseny utazó kiállításával.

Bea a kiállításon - fotó: frankpeti / Izraelinfo
Bea a kiállításon – fotó: frankpeti / Izraelinfo

Bea az MTI tudósítójának elmondta, hogy a képek 2018 novembere és 2019 augusztusa között egy beduin családnál készültek Jeruzsálemtől mintegy 60 kilométerre, a Júdeai sivatagban.

“Korábbi munkáimban is foglalkoztatott a gyerekek sorsa, és ebben a sorozatban is az ő történetükön át próbálom bemutatni, hogy milyen ma, 2019-ben egy hagyományos, nomád állattartással foglalkozó, a mi értékrendünk szerinti civilizációtól távoli helyen élő családban az élet” – mondta.

A társadalom-közösség kategóriában nyertes fotósorozat:

A környezet-természet kategóriában elismerést nyert fotó:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI