Nő az Izraelinfo nézettsége

Évről évre növekszik az Izraelinfo látogatóinak a száma.

Olvasóink sok mindent tudhatnak rólunk, Izraelben űzött szokásainkról, életfelfogásunkról, politikai hovatartozásunkról és sok egyébről, de eláruljuk, hogy ez az ismertség nem egyirányú. 

A látogatói statisztikák jóvoltából mi is sokat tudunk rólatok, azok minden lényeges adatot megmutatnak a látogatóinkról. Ismerjük az életkorotokat, az érdeklődési köreiteket, a tartózkodási helyeteket és az általatok beszélt nyelveket, a látogatásotok gyakoriságát, annak hosszát és az eszközöket, amelyekkel megnyitottátok az oldalunkat, illetve a hozzánk vezető keresőszavakat, ránk mutató honlapokat, és rengeteg mást.

És mindezt valós időben is követhetjük, másodpercre lebontva tudhatjuk, hogy egy adott pillanatban éppen hányan olvasnak minket, pontosan kik és mit néznek az oldalunkon.

2016 április 6-án került nyilvánosságra az Izraelinfo első cikke, a Google Analytics pedig 2016 július 21-étől méri a látogatói adatokat. Az év vége közeledtével összefoglaltuk nektek a mérés kezdetétől a mai napig összegyűlt fontosabb statisztikákat.

  • Felhasználók1: 429 002 
  • Új felhasználók2: 435 395 
  • Munkamenetek3: 1 069 754 
  • Felhasználónkénti munkamenetek száma4: 2,49
  • Oldalmegtekintések5: 2 479 517
  • Oldal / Munkamenet6: 2,32 
  • Munkamenet átlagos hossza 7: 00:01:59
  • Visszafordulási arány8: 47,61%

Közönség

Demográfiai adatok

Az Izraelinfo szerzői, szerkesztői nagyobb részt nők. Nem feltétlenül van összefüggés, de a látogatók körében is dominánsabban voltak jelen a női olvasók (57,6%).

A látogatói életkor-arányokban az utóbbi hónapokban változás észlelhető: komoly ugrás történt a 25-44 éves látogatók számarányában (az 55-65+ évesek rovására 🙁 ). Keresünk fiatal, vagy fiatalos lelkű szerzőket a 18-24 évesek megszólítására!

Földrajzi adatok

Nyilván nem nagy meglepetés, hogy Magyarországról olvastak minket a legtöbben (69%) és Izrael volt a második helyen (9%), de hogy Törökországból, Algériából, Peruból és Indiából is több mint ezer olvasónk volt, az egy kicsit meglepő. Több százan olvastak minket Irakban, Egyiptomban, Pakisztánban, Palesztinában, Iránban és Szíriában is. A teljes országlista mind a 173 országgal itt tekinthető meg.

A városok szerinti olvasói eloszlás kicsit hosszabb táblázatot produkál a maga 4637 helységnevével, de ha csak az első 25 helyet nézzük, feltűnő, hogy az egyetlen izraeli település Tel-Aviv (29 035 felhasználó). Hol van Jeruzsálem (1911 olvasó)?! Úgy tűnik, a Magyarországról alijázottak számára Tel-Aviv Izrael igazi fővárosa. Vagy a jeruzsálemi magyar nyelvűek vallásosabbak/jobboldalibbak az átlagnál, és már rég letiltották az Izraelinfót… Mert létezik egyfajta egészséges lemorzsolódás, ahogy később látni fogjuk.

Nagyváradon, Nyíregyházán és Bécsben nagyjából azonos számú Izraelinfo-olvasó él (~3400). Szentendrén és Londonban is (~3100). Szolnokon, New York-ban és Jeruzsálemben külön-külön mintegy 2000-en olvastak minket. Haifa, Pápa, Brassó: ~1500 Izraelinfo-olvasó. Kiskőrös, Rehovot, Frankfurt, Párizs: ~520… És így tovább…

Viselkedés

Az oldalunkra látogatók közül egy-egy látogatás során egymillióan csak 10 másodpercnél rövidebb ideig voltak nálunk, de 260 ezren legalább 1-3 percig, és 185 ezren több mint fél óráig!

Az is látható, hogy miként viselkednek a látogatóink a honlapunkon, de ebbe most inkább ne menjünk bele, mert nagyon sok figyelmet igényelne a részetekről és részünkről (elköteleződés-lemorzsolódás). Röviden: ezt hívják evolúciónak, vagy természetes kiválasztódásnak 🙂

Eszközök

A látogatók több mint fele okostelefonról érkezett hozzánk:

Böngésző

Operációs rendszer

Ügyfélszerzés

Az akvizíciós riportokból azt tudhatjuk meg, hogy hogyan találtatok rá az Izraelinfo oldalra. Ezt részletesebben nagyobb kategóriákra – mint például közösségi média – és külön forrásokra lebontva is láthatjuk.

Legtöbben a Facebookról érkeztetek hozzánk (150 810), aztán a Google (120 388 ) és a közvetlen látogatás a domináns (66 167), de a disqus (6 620), hirolvaso.com (2 472) és a Szombat (1 199) sem elhanyagolható. A bővebb lista itt látható.

Pénz

Ja, és a háború kifizetődő: a napi átlagos 6-7 sékel reklámbevétel konfliktus idején 50-60 sékelre ugrik. Mégsem akarunk háborút 🙂

  1. Felhasználók – a dátumtartományon belül legalább egy munkamenetet indító felhasználók.
  2. Új felhasználók – a kiválasztott dátumtartományban első alkalommal megjelenő felhasználók száma.
  3. Munkamenetek – a munkamenetek teljes száma a kiválasztott dátumtartományon belül. A munkamenet az az időszak, amely alatt a felhasználó aktívan végez valamilyen tevékenységet a webhelyen, az alkalmazásban stb. Minden használati adat (képernyő-megtekintések, események, e-kereskedelem stb.) egy munkamenethez kapcsolódik.
  4. Felhasználónkénti munkamenetek száma – munkamenetek átlagos száma felhasználónként.
  5. Oldalmegtekintések – a megtekintett oldalak összesített száma. Egyetlen oldal többszöri megtekintése többször számít.
  6. Az Oldal/munkamenet (Átlagos oldalmélység) mutató az egy munkamenet során megtekintett oldalak átlagos számát jelenti. Egyetlen oldal többszöri megtekintése többször számít.
  7. Munkamenet átlagos hossza – a munkamenetek átlagos időtartama.
  8. Visszafordulási arány – Az egyoldalas munkamenetek (ahol nem történt interakció az oldallal) százalékos aránya.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.