Szélsőséges időjárás Izraelben – Eddig hét halálos áldozatot követelt

Nahariát elöntötte a víz - fotó: Dror Farkash / Facebook
Nahariát elöntötte a víz - fotó: Dror Farkash / Facebook

Utcákat öntött el, és egy ember halálát okozta a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű esővíz Észak-Izraelben szerdán.

Katonai járművek mentik az embereket
Katonai járművek mentik az embereket

Az északi határon fekvő Naharia városában, az egyik utca közepén csordogáló Gaáton patak kiáradt medréből, elöntötte az utcát, és autókat sodort magával. Egy harmincöt éves férfi autóban rekedt utazók kimentésére sietett, sikerült is kiszabadítani őket a járműből, de őt magát elsodorta a víz. Több óra múltán találták meg a holttestét.

Eddig hét halálos áldozata volt a második hete tartó szélsőséges időjárásnak.

Naharián és Akkó városokban is több utcát elöntött a víz, az emberek órákra középületekben, áruházakban, iskolákban rekedtek, ahonnan katonai járművekkel mentették ki őket.

Észak-Izrael több városában tanítási szünetet rendeltek el csütörtökre, hogy minél kevesebben utazzanak a veszélyessé vált utakon, melyeket olykor a galileai hegyekből lezúduló áradat önt el.

- Hirdetés -

Haifán számos autót sodort el az ár, a vízelvezető csatornák ugyanis nem tudnak megbirkózni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővízzel. A víz szintje megemelkedik a mélyebben található városrészeken, s térd-, sőt olykor csípőmagasságban elárasztja az utakat, utcákat.

Naharia

A meteorológusok a heves esőzések folytatódását és délebbre húzódását ígérik szerda éjjelre és csütörtökre. Tel -Avivban rendkívüli intézkedéseket hoztak a várható áradások miatt, megerősítették a mentőszolgálatokat, s arra kérték a lakosságot, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.