Vihar a Közel-Keleten

Viharos tengerpart Tel-Avivban - fotó: Bea Bar Kallos
Viharos tengerpart Tel-Avivban - fotó: Bea Bar Kallos

Magas, vékony turista áll a buszmegállóban, pulóverének kapucnijába bele-bele kap a szél. Kíváncsian fürkészi a mellette álló, egyértelműen helyi figurát. Többször próbálja megszólítani a kipás férfit, mire sikerrel jár.

– Ne haragudjon uram, beszél angolul? – a férfi lemondón bólint. – Azt szeretném kérdezni, hogy olvasom a híreket (közben a telefonján próbálja mutatni), és hát mit gondol, mit mondanak itt az emberek, mire számítanak?

– Várják a vihart – feleli erős akcentussal és sztoikus nyugalommal a férfi, miközben kipája után kap a felerősödő szélben.

– Úgy érti, hogy annyira eszkalálódik a helyzet Iránnal, hogy (és itt, hogy nyomatékosítsa mondanivalóját, a kezével is idézőjelet mutat) “vihar” lesz belőle? – kérdezi a turista lélegzetvisszafojtva.

– Iránnal?! Neeem. Atyaisten… dehogy…. Miről beszél?! Mi tényleg a vihart várjuk.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.