Gázából kilőtt rakéta aktiválta a Vaskupolát

Péntek este helyi idő szerint valamivel fél 9 előtt ismét aktiválódtak a rakétára figyelmeztető szirénák a Gázai övezet melletti izraeli közösségekben.

Az Izraeli Védelmi Erők egy rakétaindítást azonosított, amit elfogott a Vaskupola rendszer. 24 órán belül ez volt a hetedik Gázából Izraelre kilőtt lövedék. Sérülésről nem érkezett jelentés.

Délután gázai terroristák 3 aknavető gránátot lőttek ki Izraelre, a lövedék egyikét elfogta a Vaskupola. Izrael válaszul tanktűzzel megsemmisítette a Hamász terrorszervezet egyik katonai pozícióját az övezet déli részén.

A robbanó léggömbök jelensége pénteken is folytatódott.

Csütörtök éjszaka három rakéta aktiválta a szirénákat a Gázai övezethez közel eső izraeli közösségekben. Kettőt szétlőtt a Vaskupola, a harmadik nyílt területen landolt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.