Etióp zsidó énekesnő képviseli Izraelt az Eurovízión

A Kirját Gat-i, 19 éves, etióp zsidó származású Eden Alene győzött a keddi dalversenyen, és ezzel ő képviselheti Izraelt a májusi versenyen Hollandiában.

“Volt idő, amikor nem örültem neki, hogy etióp vagyok, fehér akartam lenni” – mondta Alene sikere után. “Én vagyok Izrael első etióp képviselője az Eurovízióban. Nagyon büszke vagyok rá” – tette hozzá.

„Gondoljanak bele, hogy hol voltunk, amikor az etiópiaiak először alijáztak, és nézzék meg, hol vagyunk most. Ez egy teljesen új világ” – lelkendezett a fiatal énekesnő a ynetnek.

A ma még katonaként szolgáló Eden 2018-ban megnyerte az izraeli X-faktort, és ezzel berobbant a helyi könnyűzenei életbe. Ő az első énekesnő, aki egymás után két zenei valóságshow-t nyert.

Kedd este elsőként egyedülálló édesanyja sietett gratulálni a színpadra, hogy átölelje a lányát, miután közzétették az eredményeket.

“Anyám rengeteg dologtól megfosztotta magát, csak hogy nekem mindenem meglegyen” – mesélte Eden. “Nem tudtam róla, hogy mennyi nehézséggel küzd, vak voltam a valós helyzettel szemben, mert nem engedte, hogy meglássam ” – tette hozzá.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.