Gázolásos merénylet Jeruzsálemben: 14 katona megsebesült

merénylet Jeruzsálemben mentők
Fotó: Mada

Az IDF szóvivője szerint ma (csütörtök) hajnalban 14 katona megsebesült egy gázolásos merényletben Jeruzsálemben.

A jármű a Goláni hadosztályhoz tartozó katonákat hátulról támadta, miközben azok a járdán haladtak. Csak arra volt idejük, hogy kibiztosítsák a fegyverüket, de nem tudtak lőni, mert a vezető nagy sebességgel elmenekült. Egy katona súlyosan megsebesült, egy másik közepesen, a többiek könnyebben.

Egy magas rangú katonai tisztviselő szerint a tavaly novemberben bevonult újoncok éjszakai túrán vettek részt a Siratófalnál csütörtökön kora reggelre tervezett felesketési ünnepség előtt, és a város egykori vasútállomásának épületétől az óváros felé tartottak éppen, amikor egy autó nagy sebességgel felhajtott a járdára és közéjük rontott.

A terrorista személyazonossága ismert, a biztonságiak folytatják a hajtóvadászatot a kézre kerítésére. Ma reggel, órákkal a támadás után megtalálták a merénylő autóját a Betlehem melletti Beit Dzsala városban.

A súlyosan megsérült katonát a jeruzsálemi Saárei Cedek kórházban ápolják. Az orvosok elmondták, hogy több sérülése is van, a fejét érő a legsúlyosabb. Megoperálták, állapota jelenleg stabil, de még életveszélyes.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.