Kijelölték a bírókat Netanjahu peréhez

benjamin netanjahu izzad
Fotó: Ververidis Vasilis / Shutterstock

Szerdán kijelölték a háromfős bírói testület tagjait Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök korrupciós ügyeinek tárgyalásához.

A Jeruzsálemi Fővárosi Bíróság bírói: Rivka Friedman-Feldman (vallásos), Mose Bar-Am (szekuláris) és Oded Saham (szekuláris).

Kettő közülük már kemény bűntetésben részesített korrupt politikusokat.

Friedman-Feldman tagja volt annak a bírói testületnek, mely az úgy nevezett Talansky-ügy újratárgyalásán bűnösnek találta Ehud Olmert ex-miniszterelnököt kenőpénz elfogadásáért.

A tárgyalás napját még nem jelölték ki, bár eredetileg jó esély volt arra, hogy a tárgyalást még a március 2-i választások előtt megkezdik, most valószínűbb, hogy erre a választások után kerül sor.

Avichai Mandelblit főügyész november 21-én közölte, hogy vádat emel Netanjahu ellen három korrupciós ügyben: a 4000. sz. ügyben vesztegetés, csalás és bizalommal való visszaélés, az 1000-es és 2000-es sz. ügyekben pedig csalás és bizalommal való visszaélés miatt.

Ez az első alkalom Izrael történelmében, hogy egy hivatalban lévő miniszterelnök ellen vádat emeltek.

Netanjahu tagadtak hogy bűncselekményt követett el, és kijelentette, hogy az egész egy puccskísérlet a megbuktatására, és vizsgálat indítására szólított az ügyeivel foglalkozó nyomozók és ügyészek ellen.

> (új fülön nyitja meg)”>Teljes cikk >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.