Hazaérkeztek a karanténhajó izraeli utasai

Az utasok leszállnak a repülőgépről a Ben Gurion repülőtéren - fotó: Izraeli Mentők
Az utasok leszállnak a repülőgépről a Ben Gurion repülőtéren - fotó: Izraeli Mentők

Izrael utazók csoportja, akik az elmúlt két hétben egy Japán partján lévő tengerjáró hajón ragadtak, pénteken a kora hajnali órákban landoltak a Ben-Gurion repülőtéren.

A 11 izraelit szállító repülőgép hajnali 4 óra után érkezett a reptér távoli területére, ahol az utazókat azonnal furgonokba helyezték, hogy a Tel-Aviv közelében lévő Seba Orvosi Központba szállítsák őket. A következő 14 napot karanténba fogják tölteni.

Izraeliek, akiknél nem diagnosztizálták a koronavírust, Japánból Izraelbe indulnak - fotó:  Izraeli Japán nagykövetség
Izraeliek, akiknél nem diagnosztizálták a koronavírust, Japánból Izraelbe indulnak – fotó: Izraeli Japán nagykövetség

Az utasokat teljesen elszigetelik a Seba többi részlegétől. Az elszigetelt terület saját szennyvíz-, víz- és szellőzőrendszerrel rendelkezik, amelyek nem kapcsolódnak a kórház többi részét ellátó rendszerekhez.

Az ételeket külön konyhában készítik el, és az utasokat speciális orvosi csapat fogja kezelni, amely nem tartozik a kórház többi részéhez.

A koronavírussal diagnosztizált négy izraeli Japánban marad kezelésre.

Az Egészségügyi Minisztérium Tokióba küldte Ran Nir-Paz professzort, a Hadassah Orvosi Központ fertőző betegségek szakértőjét, a négy izraeli kezelésének felügyeletére. Nir-Paz Izrael Japán konzuljával, Revital Ben Naimmal együtt látogatást tett abban a két katonai kórházban, ahol az izraeli betegeket kezelik, és találkoztak az orvosi csapatokkal.

A teljes cikk.

Szerinted a koronavírus Izraelben...

Szavazás eredménye

Loading ... Loading ...

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.