Izraeli áttörés a koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztésében

Izraeli tudóscsoport a Migal Intézetből azt állítja, hogy sikerült tudományos áttörést elérnie a koronavírus elleni oltás megtalálásában – írja a ynet.

A tudósok arról számoltak be, hogy a baromfikat elpusztító koronavírus fajtán végzett négy éves kutatás eddigi eredményeit használták fel a továbblépéshez. Megjegyezték, hogy a vírus genetikailag nagyon hasonló az emberekre ártalmas kínai vírushoz.

Az intézet kutatóinak közleménye alapján már sikeresen tesztelték a baromfira előállított oltóanyagot. Azt állítják továbbá, hogy miután sikerül az oltóanyagot az embert fertőző koronavírus genetikai szekvenciájához igazítani és a terméket engedélyeztetni, megkezdhetik a vakcinák előállítását a világszerte terjedő betegség ellen.

A kirjat-smonai Migal Intézet logója

A tanulmány azt is megállapította, hogy mindkét vírus fertőzési mechanizmusa azonos.

A kutatók szerint az emberekre is alkalmazható oltás előállítására három hónapon belül sor kerülhet.

Az intézet vezérigazgatója, David Zigdon elmondta: “felgyorsítjuk a fejlesztési folyamatot, hogy a következő 8-10 hétben hatékony COVID-19 oltást állítsunk elő, és 90 nap múlva biztonsági tesztet készíthessünk. A baromfik számára általunk kifejlesztett oltás orális, tehát az általunk kínált emberi oltás is szájon keresztül lesz bevehető.”

Zigdon megjegyezte, hogy a koronavírus elleni oltásra sürgős globális igény van, ezért a Migal Intézet lehetséges partnerekkel folytat maratoni megbeszéléseket, hogy felgyorsítsák a fejlesztést, és minél hamarabb előállíthassák a végleges terméket.

A Migal Intézet az észak-izraeli Galileában működik a Tudományügyi Minisztérium támogatásával, kutatási területeik többek között a biotechnológia, a számítástechnika, az agro-technológia, a táplálkozás- és élelmezéstechnika. Az intézet közel 90 doktori (PhD) címmel rendelkező, és további 190 tudományos kutatót alkalmaz 44 kutatócsoportban.

Szerinted a koronavírus Izraelben...

  • ...hamarosan országos járvány lesz, és leáll az élet (45%, 223 Votes)
  • ...csak hisztéria, és holnapra vége (43%, 215 Votes)
  • ...akármi is lesz, holnap alaposan bevásárolok (12%, 58 Votes)

Összes szavazó: 496

Loading ... Loading ...

A koronavírus Izraelben – percről-percre:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet