Háborús kabinetet javasol Haim Ramon

Haim Ramon - fotó: Wikipedia
Haim Ramon - fotó: Wikipedia

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

Haim Ramon a jom kippuri háborús vészhelyzethez hasonlítja a jelenlegi helyzetet, amelyben szerinte az aktuálpolitika azonnali, teljes befagyasztására van szükség.

Az 1992 és 2009 közötti időszakban hét alkalommal is miniszterként működő politikus háborús kabinet felállítását javasolja a koronavírus elleni harc jegyében. Ebben a jelenlegi kormány 5-6 minisztere mellett 4-5 ellenzéki pártvezér is miniszteri tárcát kapna, köztük Amir Perec és Dr. Ahmad Tibi, orvosi végzettségű arab pártvezető is.

„Meg kell értenünk, hogy háborúban állunk – mondta Haim Ramon – amiben gazdasági és egészségügyi szempontból is nagyon rossz dolgok várhatóak.”

A volt miniszter szerint a külügyi-, biztonsági- és pénzügyi bizottságok mellett egy koronavírus elleni harcra létrehozandó különleges bizottság kivételével a Knesszet minden egyéb működését le kell állítani. A kormányalakítással kapcsolatos minden tevékenységet két hónapra fel kell függeszteni.

„Ezt kell most tennünk. – folytatta Ramon – A Kneszet plenáris ülését úgysem lehet megtartani, mert több mint 100 főről, a dolgozókkal együtt 2-300 emberről van szó.”

- Hirdetés -

Mint ismeretes, a 100 főnél nagyobb rendezvények ideiglenesen be vannak tiltva.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?