Az igazságügyminiszter felfüggesztette az izraeli bíróságok működését

Amir Ohana megbízott igazságügyi miniszter (Likud) szombaton éjjel hozta meg és vasárnap reggelre virradóan közölte, hogy a vészhelyzetre tekintettel a bíróságok csak rendkívüli, kivételesen indokolt esetekben ülésezhetnek.

Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök, háromszoros vádlott néhány órával korábban, szombat este több komoly korlátozást jelentett be a koronavírus megfékezése érdekében, elrendelve a kávézók, éttermek, színházak, plázák, szállodák és más szórakoztató egységek bezárását, a bíróságokról nem szólt. Ezt csak a reggeli hírekből tudtuk meg.

Netanjahu bírósági, Ohana “előrejelzése” szerint ügye nem tartozik ezek közé. A per kedden kezdődött volna, miután a kormányfő halasztásra vonatkozó hivatalos kérését elutasították. A szombatról vasárnapra virradó éjjel meghozott miniszteri döntés értelmében a tárgyalás kezdetére leghamarabb május végén kerülhet csak sor.

Vasárnap reggel hivatalosan megerősítésre került, hogy Ohana bejelentésének értelmében Netanjahu keddre kitűzött tárgyalása elhalasztásra kerül. Az új időpont: május 24. délután 3 óra.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.