Izrael első koronavírus-járvány áldozata: Arie Even

Arie Even
Arie Even

A 88 éves Arie Even péntek éjjel hunyt el a Saáré Cedek kórházban, Jeruzsálemben. A Nofim, vagyis panorámák nevű idősek otthona lakója volt, s ott kapta el a fertőzést kilenc nyugdíjas-társával és a személyzet több tagjával együtt az intézmény szociális munkásnőjétől, akit egy francia turista tett beteggé – mint utóbb kiderült. Az otthon százhetven lakója már másfél hete vesztegzár alatt van.

Arie Even holokauszt túlélő volt, aki 1949-ben egyedül érkezett Izraelbe Magyarországról. Állami alkalmazottként dolgozott az adóhivatalban, és több alkalommal kiküldetésben volt a külügyminisztérium képviseletében külföldi országokban, feleségével együtt.

Családja közleménye szerint :”Kedves és szeretett ember volt, teljes életet élt. Családcentrikus és erős ember volt egészen az utolsó pillanatáig. Örülünk, hogy élete utolsó négy évét ebben az idősek otthonában élte, nagyon szerette a helyet. Sajnáljuk, hogy utolsó napjain és pillanataiban megtiltották családtagjainak, hogy mellette álljanak. Köszönjük a Saáré Cedek kórház orvosi személyzetének az odaadó ápolást, az emberséget és az empátiát.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.