Koronavírus Izraelben – minden adat

Hány koronafertőzött van Izraelben? Hánynak súlyos az állapota? Hányan vannak lélegeztetőre kapcsolva? Hány áldozatot követelt a járvány? Hány beteg gyógyult meg? És hogyan néz ki koronavírus terjedése települések szerint? A koronavírus frissített pillanatképe Izraelben

Az izraeli koronafertőzések száma szombat estére 37 463-ra emelkedett, ami előző este óta 1197 új megbetegedést jelent, így jelenleg 18 295 (+993) ismert aktív beteg van az országban. 134 (+4) beteg állapota súlyos, közülük 49 (+7) van lélegeztetőn, 102 (+11) beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 354 (+3) halálos áldozata van a járványnak, és 18 814 (+201) beteg gyógyult meg.


Utolsó frissítés: 2020. július 12. 07:48 A grafikonokat az Egészségügyi Minisztérium adatai alapján frissítjük, tehát a görbék utolsó dátumot ábrázoló értékei nem feltétlenül véglegesek.

A naponként azonosított új fertőzések számát leíró grafikon segítségével megtudhatjuk, hogy a korlátozó intézkedések erőfeszítései mennyire eredményesek. A számok stabilizálása, majd csökkenése a sikert jelzik.

A koronatesztek segítenek valós képet alkotni a helyzetről, és megérteni a betegség kiterjedését. Az Izraelben elvégzett tesztek csak azt mutatják ki, hogy van-e vírus az ember testében. Az országban még nem alkalmazott szerológiai tesztek azt is kimutatják, ha valaki korábban már fertőzött volt a vírussal, lehetőséget teremtve így a járvány alaposabb megértésére.

A járvány fontos jellemzője a betegek számának exponenciális növekedése. Ha egy beteg két másik embert megfertőz, azok pedig további négyet, és így tovább, rövid időn belül teljesen elvesztjük a kontrollt a járvány felett. Ahhoz, hogy megértsük a járvány népességen belüli terjedését, figyelemmel kell kísérnünk a betegek számának növekedési ütemét, nem csak az abszolút számú növekedést.

Az alábbi nemzetközi összehasonlításban látható, hogy Izrael viszonylag sok tesztet végzett a népesség méretéhez viszonyítva. A táblázat a több mint kétmillió lakosú országokat és az április 18.-ig elvégzett tesztek számát mutatja.

A megbetegedések települések szerinti megoszlása vezetett ahhoz a döntéshez, hogy Bnei Brakot lezárják, és más városok és negyedek bezárásáról szóló megbeszélésekhez. Az adatok a fertőzés fő gócpontjait mutatják, és azt jelzik, hogy az különösen az ultraortodox koncentrációkban – de más helyszíneken is – magas.

A táblázatban a több mint 2000 lakosú települések korona-fertőzéseinek teljes számát láthatjuk (használható a fenti keresés), valamint az esetek 100000 lakosra eső számát az egyes településeken. A táblázat adatai július 6-án frissültek. 

Rak briut!