Ismét tesztelik Netanjahut

benjamin netanjahu miniszterelnok egyedül a kneszetben
Fotó: Adina Wallman / Kneszet szóvivő

Izraelben hétfőre 4347-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, ami vasárnaphoz képest 100 új beteget jelent. Az egészségügyi minisztérium közleménye szerint a halálos áldozatok száma 16-re nőtt.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök ultraortodox közösségek ügyében eljáró tanácsadója, Rivka Feluch megfertőződött a koronavírussal. A kormányfő legutóbb csütörtökön találkozott vele, s noha a biztonsági óvintézkedéseket betartva értekeztek, ismét tesztelni fogják Netanjahut.

A Palesztin Hatóság területén héttel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, így ez a szám hétfő reggelre elérte a 115-öt. Gasszán Nimr palesztin belügyminiszter azt mondta, az elmúlt órákban több mint 600 tesztet végeztek el, ezek nagy része negatív eredményt hozott. A WAFA palesztin hírügynökség arról számol be, hogy Hebron kormányzója, Dzsibrín Bakri hétfőtől határozatlan időre lezárta a várost.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.