Koronában elhunyt a 79 éves Elijahu Bakshi-Doron volt főrabbi

Elijahu Bakshi-Doron főrabbi 2007-ben - fotó: Wikipedia
Elijahu Bakshi-Doron főrabbi 2007-ben – fotó: Wikipedia

Elijahu Bakshi-Doron volt főrabbi vasárnap éjjel 79 éves korában koronafertőzésben elhunyt a jeruzsálemi Shaare Zedek kórházban. A kórházi bejelentés szerint néhány nappal ezelőtt került a kórházba, miután koronavírussal diagnosztizálták. “A több krónikus betegségben szenvedő rabbi állapota egész nap romlott, és annak ellenére, hogy az elmúlt órában számos újraélesztési erőfeszítésre került sor, az orvosoknak meg kellett állapítaniuk halálát” – közölte a kórház.

Bakshi-Doron 1993 és 2003 között volt Izrael főrabbija. Hivatali ideje alatt számos kérdésben harcolt az ultraortodox vezetőséggel szemben, ideértve a smita eladási engedélyeket, a polgári házasságot és a betérést. Előtte Bat Yam és Haifa városok főrabbija volt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.