Raananában diáklányok egy csoportját tegnap hazaküldték ruhát cserélni, mert rövidnadrágban érkeztek az iskolába. Ma reggel barátnőik – azonosulásképpen – összefogtak, és mindnyájan rövidnadrágban jelentek meg az iskolában.

A nagy médiaérdeklődésnek is köszönhetően az iskola vezetése rájött, hogy nem küldheti őket haza, és beleegyezett, hogy a lányok a nagy melegben rövidnadrágban tanuljanak az osztálytermekben, mint a fiúk.

Jó tudni, hogy felnőtt itt a nőknek egy olyan fiatal generációja, akik nem hagyják, hogy sötét és irracionális nézetek nevében leuralják őket és a testüket. Minden elismerésem a lányoké!

És azok számára, akik azt hiszik, hogy bezzeg régen “szerények” voltak az izraeli lányok: találtam egy képet a Palmach nőiről, akik részt vettek az állam alapításában.

Nem látunk itt szoknyát, csak az ország szeretetét és a kemény munkát.

Palmach nők lányok Izrael

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.