Rendőrök mentették ki az újságírót a jobboldali tüntetők közül – Hírösszefoglaló

Jobboldaliak mintegy kétszáz fős csoportja tüntetett tegnap Tel-Avivban a Legfelsőbb Bíróság ellen tiltakozva. Állításuk szerint a Bagac áthúzza döntéseivel a népakaratot. A Tizenkettes kereskedelmi adó tudósítóját, Amnon Abramovichot, a rendfenntartó erőknek kellett kimentenie a tüntetők ütései elől.


Az Európai Parlament huszonöt országból való ezer képviselője fordult közös felhívással Izraelhez, melyben arra kérik, hogy mondjon le annektálási szándékáról Juda-Somronban.


További hírek az annektálás körüli csatározások tájékáról: Katar üzenetben értesítette Izraelt, hogy megszünteti a Hamasz és a gázai lakosság pénzügyi támogatását, a tervezett ciszjordániai bekebelezés miatt. A támogatás nélkül nagyban nőhet a nélkülözés és – az ismét lángra kapó tiltakozások részeként – a léggömbös és rakétatámadások száma. Mint utóbb kiderült, a nyilatkozat ellenére egy újabb pénzügyi segély mégis kifizetésre került.


A Hamasz vezetői az elmúlt nap találkoztak és tárgyaltak Oroszország küldöttjével Juda-Somron tervezett izraeli annektálása kapcsán.


Az izraeli koronafertőzések száma kedd estére elérte a 21 512-t, ami előző este óta 430 új megbetegedést jelent. 40 (-4) beteg állapota súlyos, közülük 27 (-2) van lélegeztetőn, 49 (-6) beteg állapota pedig közepesen súlyos. Eddig 308 (+1) halálos áldozata van a járványnak, és 15 768 (+86) beteg gyógyult meg.


Izraeli harci gépek csapást mértek kedd éjszaka katonai állásokra a Szíria középső részén fekvő Hama tartománybeli Szalamíja és Szabura városokban, előtte pedig izraeli rakétatámadás ért katonai létesítményeket az iraki határnál fekvő Deir-ez-Zór tartományban és az ország déli részén, a Jordániával határos térségben. Hét szíriai katona meghalt, négyen megsebesültek. Teljes cikk

***

Csináljuk együtt a napi hírszüretet! Néhány mondatban fogalmazd meg a szerinted fontos, friss izraeli hírt, amit minden nap 11:00 óráig küldhetsz el az info@izraelinfo.com címre. Csak linkeld be a forrást is.

Napi Hírek Izraelből
Izraeli hírek – friss válogatás a napi sajtóból

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.