Tüntetőket tartóztattak le, és tartanak fogva

Eddig példátlan módon, pénteken demokratikus jogaikkal élő tüntetőket tartóztattak le, akik Jeruzsálemben, a Sara Netanjahu személyzet elleni magatartása miatt hírhedtté vált miniszterelnöki rezidencia előtt a kormányzati korrupció és Benjámin Netanjahu ellen tüntettek. Éjjel szabadon engedték közülük azokat, akik aláírták, hogy 15 napig nem mennek a Balfour utcai rezidencia környékére.

Jelenleg is a rendőrség jeruzsálemi fogdájában van többek közt Amir Heszkel tartalékos dandártábornok, a légierő egyik főtisztje, akit szintén letartóztattak. Kiszabadításuk érdekében szombat este 7-re tömegtüntetést szervez ismét a fekete zászlós mozgalom, melynek célja a kormányzati korrupció felszámolása.

A mintegy négyszáz tüntető tömegben a korrupciós ügyei, csalás, közhivatallal visszaélés és korrupció miatt már bírósági tárgyalási szakaszba jutott Netanjahu távozását követelő táblákat tartottak magasba. A letartóztatások után a demonstrálók a rendőrség előtt folytatták tiltakozásukat az elfogottak azonnali szabadon bocsájtását követelve.

Felvétel a tüntetésről

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.