Gazellacsempészek buktak le a határon

A csapdába esett és megmentett gazella, 2020. július 6. - fotó: Izraeli Rendőrség és a Természetvédelmi és Nemzeti Parkok Hatósága
A csapdába esett és megmentett gazella, 2020. július 6. - fotó: Izraeli Rendőrség és a Természetvédelmi és Nemzeti Parkok Hatósága

A határrendőrség vasárnap este két palesztint tartóztatott le Jeruzsálem közelében, akik egy kölyök gazellát próbáltak átvinni Ciszjordániába – írja a Jerusalem Post.

A csempészek a Jeruzsálem melletti Ras Bidu ellenőrző ponton gyanús viselkedésükkel keltették fel a biztonságiak figyelmét. A jármű átkutatása után a határőrök megtalálták a gazellát, és a helyszínre hívták a Természetvédelmi és Nemzeti Parkok Hatósága ellenőrét.

A két elkövetőt kihallgatás céljából letartóztatták, a gazellát pedig orvosi kezelésre állat​​kórházba szállították.

A palesztinok a gyanú szerint megfelelő engedélyek nélkül léptek Jeruzsálem területére, csapdába ejtették a védett állatot, aztán megkísérelték hazavinni.

Az 1955-ben hozott Vadvédelmi törvény a gazellák három fajtáját védi a vadászattól: a palesztin hegyi gazellát, a dorkászgazellát és az akác- vagy prérigazellát (Acacia Gazelle).

Az utóbbi évtizedekben ezeket a fajokat a kihalás veszélye fenyegeti az illegális vadászat, a ragadozó sakálok és farkasok magas populációja valamint természetes élőhelyük szűkülése miatt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSJerusalem Post