30 neves izraeli és külföldi utcai művész érkezett a Holt-tenger Kalia partjára, és színesre, nagyon színesre festették az elhagyott épületeket.

Ezek az épületek 1967-ig a jordániai hadsereget szolgálták, majd a Nahal  gyülekezőhelyévé váltak.

Az épületek már 40 éve elhagyottan állnak.

Minden épületre festett alkotás mögött van egy történet, amely meghatározza a művész téma-, technika- és színválasztását.

Néhány művész a Holt-tenger szomorú állapotát próbálta ábrázolni, mások pedig a népek, különösen az arabok és a zsidók együttéléséről beszéltek.

Az elhagyott épületek festésében 32 művész vett részt Izraelből, Mexikóból, Görögországból és Uruguay-ból. A munka önkéntes alapon történt, és a vállalkozás célja főként a Holt-tengerrel kapcsolatos, de azon is túlmutató tudatosság növelése volt.

A projekt mögött két 31 éves, Kaliában felnőtt fiatal áll: Itai Maor és Lior Lifshitz, akik egy grafikai tervező stúdió tulajdonosai.

Fotók: Tali Dugma

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.