A „Fenn” egy graffiti projekt fedőneve, ami az Országos (még nem nemzeti, de az is lehet, hamarosan átnevezik, a szerk.) Szerencsejáték Kulturális és Művészeti Tanács kezdeményezésére indult, fennállásának 20. évfordulója alkalmából. A projekt kurátora és kivitelezője a „Gostown” cég, és az a célja, hogy a megszokott komfortzónából kilépve – kinézve – minél nagyobb teret biztosítsanak helyi képzőművészeti alkotásoknak.

Ennek megfelelően több tucat művészt kértek fel minél eredetibb és egyedibb falfestmények elkészítésére az ország legkülönbözőbb településein található közintézmények homlokzatára. Ezzel a kortárs képzőművészetnek egyfajta országot átszelő, mindenki számára szabadon elérhető kiállító teret kívánnak létrehozni.

Az a prekoncepció, hogy egy iskolának, oktatási intézménynek szigorúságot, komolyságot kell sugároznia? Ezt is hivatott megcáfolni a projekt. A legfrissebb példájuk ez a dél-tel-avivi kisiskolába járó gyerekek számára a Tant / Broken Fingaz által festett új, szemet gyönyörködtető falfestménye.

A graffitit úgy tervezték, hogy felkeltse és beindítsa a képzeletet, valamint kitágítsa a történetmesélés lehetőségeit. A színes karakterek és a furcsa lények mintha egyenesen egy mesekönyvből ugrottak volna elő:

Videó: facebook.com/watch/?v=599738908590994

Ti mit festenétek egy „ideális” iskola falára?

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.