Ohana megpróbálja megakadályozni a tüntetéseket a Balfournál

Amir Ohana belbiztonsági-, és Avi Niszenkorn igazságügyminiszter - fotó: Slomi Amszalem / GPO
Amir Ohana belbiztonsági-, és Avi Niszenkorn igazságügyminiszter - fotó: Slomi Amszalem / GPO

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

A rendőrség belső köreiből származó értesülés szerint Amir Ohana belbiztonsági miniszter megpróbálja megakadályozni a Netanjahu-ellenes tüntetéseket a kormányfői rezidenciánál, noha a legfelsőbb bíróság jóváhagyta azokat.

Ohana a zárt ajtók mögötti tárgyalásokon nagyon agresszív és intenzív stílusban győzködi a rendőrség vezetőit a tüntetések betiltásáról, vagy legalábbis áthelyezéséről, noha nincs beleszólási joga ebbe a kérdésbe.

A miniszter megpróbál visszaélni a rendőrtisztek kiszolgáltatott helyzetével, ugyanis neki kellene kineveznie hamarosan az új országos rendőr-főkapitányt, miután már két éve csak ideiglenesen töltik be ezt a hivatalt. Ezért elsősorban az átmeneti főkapitányra, Moti KOhenre, és a hivatalt elnyerni vágyó jeruzsálemi főrendőrre, Doron Jedidre próbál nyomást gyakorolni.

Ohana a koronajárvány ürügyén, vagy a szomszédok zavarására hivatkozva próbálja elérni a már szinte állandóvá vált tüntetések megakadályozását, melyeken Netanjahu lemondását követelik a fiatalok. Ohana agresszívebb fellépést követel a fiatalokkal szemben, noha kiszivárgott egy megbeszélésen rögzített felvételen, hogy a rendőrök már eddig is több száz jelentős maszk-nem viselési bírságot osztottak ki, miközben más tüntetéseken eddig nem tettek ilyet.

- Hirdetés -

A közszolgálati tévé híradójába jutott felvételen világosan hallani, ahogy a főrendőri posztra vágyó rendőrfőnök beismeri a miniszternek: kivételesen szigorúan bánnak a tüntetőkkel. A tüntetések brutális rendőri oszlatásáról készült felvételek is azt jelzik, hogy a rendőrség miniszteri utasításra megpróbál szembe menni a tüntetésekről korábban kiadott legfelsőbb bírósági határozattal.

close

Regisztrálj hírlevelünkre!

Melyik hírlevelet szeretnéd kapni?