Haragot váltott ki a jobb oldalon “Az utolsó vacsora” elnevezésű óriási installáció, melyet az éj leple alatt állított fel 15 izraeli művész Tel-Aviv központjában, a Rabin téren.

Az alkotás Netanjahut ábrázolja egy minden jóval dugig megrakott asztalnál egyedüli résztvevőjeként a lakomának, tenyerével markolva egy óriási, Izrael zászlaját ábrázoló tortából. A tegnapi viharos tüntetést követően az installáció felállítását Itay Zalait művész szervezte, aki egyébként korábban Netanjahu aranyozott szobrának, és Miri Regev, mint a Disney film Hamupipőkéje (boszorkánya?) szobrának alkotója is volt.

Miri Regev, a volt kulturális miniszter válasza ez alkalommal sem váratott magára: “Tisa Beav előestéjén vannak olyanok, akik úgy döntöttek, hogy népünket megosztóan egyre több gyűlöletet kívánnak kelteni. Az alkotás úgy is értelmezhető, hogy a művész hasonló sorsot szán Netanjahunak, mint az utolsó vacsora főszereplőjéé volt. Már csak idő kérdése, hogy a következő mű egy akasztófahurkot ábrázoljon. Ez már nem is bujtogatás, hanem tettre való felhívás. Felszólítom Ron Huldait, hogy ez alkalommal ne hunyjon szemet a történtek felett, és azonnal távolíttassa el a felbujtó alkotást.”

Fotók: Izraelinfo

- Hirdetés -

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.