Moshe és Nurit

"Te melyik oldalon állsz?"

Moshe és Nurit - fotó: Facebook

Nurit Facebook bejegyzése:

Tegnap a központi pályaudvarnál felszálltam a 18-as buszra. Moshe megkérdezte a sofőrtől, hogyan lehet eljutni a Balfour utcába. Mondtam neki, hogy én is a tüntetésre megyek. Szálljon le ott, ahol én.

– De te melyik oldalon állsz? – kérdeztem.

Egymásra mosolyogtunk. Buszozás közben arról beszélgettünk, hogy mindketten Jeruzsálem szerelmesei vagyunk. Meg biciklitúrákról és gépészeti kiállításokról, amiket kedvel.

Megkérdeztem, miért támogatja Bibit.

– Micsoda kérdés! – mondta erre – Ő a jobboldal vezetője.

Tovább beszélgettünk a biciklikről. Elmeséltem neki, hogy egyszer Thaiföldről Kínába bicikliztem. Ő pedig elmesélte, hogy egyszer egy éjjel Tel-Avivból Jeruzsálembe tekert, hogy találkozzon a szerelmesével. És hogy első szerelmét is Nuritnak hívták. Leszálltunk a buszról, és a demonstrálók felé sétáltunk.

– Már rég wc-re kéne mennem – mondtam, mire Moshe:

– Most menj, még mielőtt odaérünk. Nem fogod így öt órán keresztül bírni a tüntetésen. Menj csak, én megvárlak itt.

Igaza volt. Felfrissültem. Együtt folytattuk az utat. Moshe megkérdezett egy lovasrendőrt, hogyan lehet eljutni a Likudosok oldalára, de a rendőr nem válaszolt. Miután megérkeztünk a tüntetésre, a bejáratnál is megkérdeztünk egy biztonsági őrt, hogy merre vannak a Likudosok.

– Arrafelé kell menni! – mutatta.

– Hát akkor hajrá – mondta Moshe –, viszlát Nurit! Sok sikert!

– Viszlát Moshe. Örülök, hogy megismerhettelek.

Elbúcsúztunk egymástól. Ő ment a maga oldalára, én az enyémre.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.