Netanjahu az izraeli demokráciát védi a korrupt és egyoldalú médiával szemben

Moti Karpel válasza Yemininek

Ben Dror Yemini, a jól ismert újságíró és publicista felhívta a nemzeti-vallásos beállítottságú állampolgárokat, hogy csatlakozzanak a Netanjahu elleni tüntetésekhez. Moti Karpel és Shlomo Pyutrekovsky jobboldali újságírók válaszában jól tükröződik a tüntetések különböző megítélése az izraeli társadalomban. Az alábbiakban Moti Karpel válaszát közöljük:

Akkor tehát olyan személyként, aki legalább 15 éve nem szavazott Netanjahura, és a belátható jövőben nem is szándékozik rá szavazni, elmondhatom Ben-Dror Yemini-nek, hogy valójában éppen a korrupció elleni küzdelemben az élvonalban vagyunk. Annak a csúcspontján. Pontosan tudjuk, ki és mi a korrupt itt.

Ezért – legalábbis a vádiratok területén – támogatjuk Netanjahut. Meggyőződésünk, hogy az ellene szóló vádemelés egyedüli oka az, hogy ő a jobboldal politikai vezetője. És az a tény, hogy

a baloldal a személye miatt nem tudta sehogy sem legyőzni a jobboldalt a választásokon.

Az a mély meggyőződésünk, hogy Netanjahu elleni jogi üldözés, és különösen a baloldalnak azon követelése, hogy Netanjahu mondjon le az ellene benyújtott vádiratok miatt, sokkal nagyobb korrupcióról tanúskodik, mint a Netanjahu ellen mesterségesen fabrikált vádak. Ez igaz lesz még akkor is, ha a bíróság bűnösnek találja bennük. Tíz adag erkölcs szállt le a világba. A józan önismeret hiánya miatt gondolja a baloldal, hogy nekik kilenc adag jutott belőle, míg a jobboldal épp hogy kapott egyet.

Nem, Yemini, tévedsz: a nemzeti-vallásos lakosság álláspontja nem kizárólag és elsősorban nem politikai okokból fakad. Ez egy erkölcsi álláspont.

Netanjahut elsősorban erkölcsi okokból támogatjuk.

Mi még emlékszünk, hogyan is kezdődött ez a jogi üldöztetés. Minden újságírói etikettet felrúgó, toborzott médiamunkások “nyomozóriportjaival”, és Eldad Yaniv tüntetésein. A tény, hogy ezeknek sikerült maguk után vonni az izraeli baloldal nagy részét, az a baloldal szegénységi bizonyítványa. Mély meggyőződésünk, hogy ez a jogi üldöztetés – minden szemforgatása ellenére – a legnagyobb korrupció, amely Izraelben felfedtek az államalapítás óta.

Yemini, itt az ideje, hogy megértsd, és ne táplálj fölösleges reményeket: minden Netanjahuval szembeni kritikánkkal együtt, véleményünk szerint ő nem a személyes ügyeivel foglalkozik. Még csak nem is “vádlott”, sem nem “bűnöző, aki megpróbál a büntetés elől menekülni”, hanem olyan valaki, aki az izraeli demokráciát védi a korrupt és egyoldalú médiával szemben. Aki védi a demokráciát olyan igazságszolgáltatási rendszerrel szemben, amely nem ismeri a helyét, és összességében a legnagyobb korrupcióval szemben, ami létezett itt az állam alapítása óta. 

Yemini, csak hogy megértsd végre: erkölcsi érzékenységünk tart minket távol a tüntetésektől.

És igen, a képmutatásra érzékeny szaglásérzékünk is segít ebben.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook