A korona-bizottság elnöke szintén az általános zárlat ellen van

Jifat Sasa-Biton korona-bizottság elnök a tévében

Jifat Sasa-Biton, a kneszet korona-bizottságának elnöke, szintén az általános zárlat ellen van, és kifejezte értetlenségét amiatt, hogy a kulturális intézmények, vagyis a kiállítások, színházak még mindig nem működhetnek.

“Felháborító – nyilatkozta a tizenkettes csatorna reggeli hírműsorának –, hogy az az ágazat, amely a legrendezettebben, a legellenőrizhetőbben működhetne, betartva a koronavírus elleni rendelkezéseket, még mindig zárlat alatt van.

Emlékeznünk kell rá, hogy itt nem csak a művészekről beszélünk, hanem mindazokról, akik ennek a műfajnak dolgozói: jegyszedők, biztonságiak, a teljes fenntartó személyzet. Ma ülést hívunk össze ebben az ügyben, ahol mindenképp születni fog valamiféle határozat, mely ha nem is jelenti, hogy holnaptól újraindulhatnak az előadások, de legalább valamilyen tervezett időhatárt tűz ki. Ennek az ágazatnak sürgősen ismét működnie kell.”

Arra a kérdésre is felelt, hogy érzi-e a politikai súlyát a történteknek, vagy lehet, hogy már kifele áll a szekérrúdja a Likudból, miután a Likud frakcióvezetőjével, Miki Zohárral való csatározások és összeütközése után gyakorlatilag megfosztották jogaitól a korona parlamenti bizottságot?

Sasa-Biton a következőket válaszolta:

“A bizottságban pontosan úgy dolgozunk, mint ezelőtt. Egy újabb intézkedés véletlenül, szándékaink ellenére mintegy összepárosította a vendéglátóipar és az imatermek működési feltételeit. Egész hétvégén dolgoztunk, és ma megtárgyaljuk.

Tovább folytatjuk a nehéz és kényelmetlen kérdések feltevését, melyekre a közvélemény választ vár. Továbbra is kiállunk amellett, hogy ne születhessenek logikátlan döntések. Az én csatározásaim nem személyes ügyek. Találkozásaim más pártok tagjaival, köztük Bennetékkel, nem politikai, hanem baráti jellegűek. Nincs privilégiumunk a jelenlegi nehéz helyzetben a politikai játszmákhoz, remélem, hogy a közeljövőben nem lesznek választások sem – amelyről oly sok szó esik –, és hogy megítélésemben nem tévedek.”

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.