Egy palesztin halálra késelt egy rabbit Petah Tikván

Megkéseltek egy izraeli férfit szerdán a Tel-Avivhoz közeli Petah Tikva városban. Az áldozat Shai Ohayon 39 éves ortodox zsidó férfi, aki röviddel a kórházba szállítása után meghalt.

Shai Ohayon rabbi z"l
Shai Ohayon rabbi z”l

A rendőrség egy 46 éves palesztint gyanúsít a bűnténnyel, az esetet terrorcselekményként kezelik a hatóságok, és azt feltételezik, hogy a késelőnek nacionalista indítéka lehetett.

A késelő elmenekült a helyszínről, de hamar elfogták a rendőrök, és egy nagy konyhakést találtak nála. A támadó a ciszjordániai Náblusz városából származik, és munkavállalási engedéllyel lépett be Izrael területére. A ynet hírportál úgy értesült, hogy a férfi egy ideje pszichés problémákkal küzd, és nincs kapcsolata szélsőséges palesztin csoportokkal.

Benjamin Netanjahu kormányfő a Twitteren részvétét fejezte ki az áldozat családjának, és azt ígérte, az elkövetőt szigorúan meg fogják büntetni.

A hatóságok közlése szerint ritkák az olyan merényletek, amelyeket munkavállalási engedéllyel rendelkező palesztinok hajtanak végre.

Palesztin fiatalok rendszeresen követtek el merényleteket Izraelben és Ciszjordániában 2015-ben és 2016-ban, azóta az erőszakcselekmények száma jelentősen csökkent, de időnként előfordulnak újabb támadások.

A helyszínen talált kés

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.