Föld alá kerül a Rambam kórház korona-részlege • Csökkentik a képviselők fizetését • Elektromos buszsávot építenek Tel-Avivban

A Haifai Rambam kórház alatt lévő hatalmas parkolóban megkezdték egy több száz ágyas korona-részleg üzembe helyezését. A helyzet romlásával, a súlyos betegek számának folyamatos emelkedésével oda fogják levinni az összes Covid 19-es beteget, hogy a föld felett zavartalanul működhessen a kórház. Hasonló parkoló-kórházat alakítottak ki korábban háború, vagy természeti katasztrófa esetére a Siba és az Ichilov kórházban is, és a betegek számának további növekedése esetén ezeket is üzembe helyezhetik – közölte a 12-es tévéhíradó.

A fenti városok fertőzöttségi rangsorolása (100000 lakosra):

  • Elad – 78
  • Bnei Brak – 63
  • Um Al-Fahem – 52
  • Asdod – 45
  • Beit Semes – 34
  • Jeruzsálem – 29
  • Názáret – 27 Tel-Aviv – 18

Az alábbi linken más városokat is hozzáadhatunk a listához összehasonlítás céljából.


A Pénzügyminisztérium főigazgatójának figyelmeztetése: “A bezárások szigorítása visszafordíthatatlan kárt okoz”. A Turner-Eyal Alapítvány a kabinet ülése előtt figyelmeztette az Egészségügyi Minisztérium főigazgatóját, Hezi Levy professzort, és a koronavírus elleni védekezés fő vezetőjét, Gamzu professzort a korlátozások szigorításának hatásaira. “El kell kerülni az újabb súlyos csapást a gazdaságra. A további korlátozások ismételten sok milliárdjába kerülnének a gazdaságnak”. Mások is óvtak egy ilyen lépéstől: “A munkahelyek bezárása a legköltségesebb lépés lenne a gazdaság számára”.

- Hirdetés -

A Kormány jóváhagyta a pénzügyminiszter javaslatát, és ezzel a képviselők és a miniszterek fizetését 10 százalékkal megcsapolják, valamint nem kapják meg a 2021-es évre járó kötelező béremelést (ez mintegy 6000 sékel emelést jelentett volna). Továbbá arról is döntöttek, hogy a pénzügyminiszter a Szakszervezettel együtt javaslatot fog kidolgozni a bércsökkentések alkalmazására 2021-re a magas tisztségeket betöltő közalkalmazottak, például az államelnök, a nemzeti bank elnöke és a bírák esetében is, valamint további közel 700 000 köztisztviselő fizetésével kapcsolatban.


A Pénzügyminisztériumban továbbra sem készül sem – utólag – az idei, sem a jövő évi költségvetés, noha az egyre súlyosabb gazdasági válság miatt létszükséglet lenne a minimális pénzügyi kiszámíthatóság érdekében. Benjamin Netanjahu érdekei azonban azt kívánják, hogy ismét előrehozott választások legyenek, és ehhez a költségvetés meg nem szavazása teremthet számára ürügyet a koalíciós egyezmény szerint.


Az elektromossággal hajtott autóbuszokat menet közben feltöltő különleges buszsáv építését jelentette be Ron Huldai Tel-Aviv-i polgármester. A világon elsőként egy hatszáz méteres szakaszon fogják az aszfalt alá építeni a feltöltőket egy városban, a Tel-Avivi egyetem vasútállomástól egy Ramat Aviv-ban lévő megállóig. Különleges elemmel fognak a töltő-pálya fölött haladni a buszok. Az izraeli ElectReon nevű cég fejlesztette ki a a technológiát, amelynek már működik egy hasonló útja Svédországban a reptértől, és Németországban is hamarosan belevágnak egy projektbe.

- Hirdetés -