Többmilliárdos gazdasági mentőcsomagot fogadott el a kormány

Több milliárd sékel értékű mentőcsomagot nyújt a vállalkozások és a munkavállalók megsegítésére az izraeli kormány, hogy enyhítse a koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségeket.

A 10,5 milliárd sékel (890 milliárd forint) értékű mentőcsomagot hétfő éjszaka fogadta el a kormány. Ezen a csomagon kívül Izrael szeptemberben és októberben további egyszeri kifizetést biztosít az olyan cégeknek, amelyek nem bocsátanak el alkalmazottakat. A közös teherviselésre hivatkozva a kabinet arról is döntött, hogy ideiglenesen tíz százalékkal csökkenti a miniszterelnök, a miniszterek és a parlamenti képviselők fizetését.

Izraelben múlt hét végén legalább három hétre tervezett országos zárlat lépett életbe, miután a napi új koronavírus-fertőzöttek száma soha nem látott magasságba emelkedett.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.