Két izraeli győzelem az Európa-ligában

Minkét izraeli labdarúgócsapat, amely bejutott az Európa-liga csoportkörébe, győzelemmel zárta az első kört.

Hapoel Beér Seva – Slavia Praha

Az első félidő nem sok igazi focit hozott. Voltak helyzetek itt is, ott is.
A prágai lövésekbe utolsó pillanatban mindig beleállt valaki a mieink közül. Aztán a félidő utolsó percében a cseh védelem hibájából az öt és felesnél Agudelo elé került a labda – nem hibázott:

1 : 0

A második félidő prágai rohamait a 75. percig bírta a Beér Seva. A sokadik sakk-matt helyzetet már nem tudták kihagyni a Slavia csatárai:

1 : 1

Aztán a 85. percben egy gyors ellentámadásból Acolatse találatával visszavettük a vezetést:

2 : 1

Egy perc múlva újra zörgött a prágai háló. Acolatse szerzett meg egy eladott labdát a félpályán, a cseh kapus kint állt, a Beér Seva-i csatár átemelte felette a labdát – gól!

3 : 1

Ez lett a végeredmény.

Maccabi Tel-Aviv – Qarabag

Az első perctől kezdve fölényben játszott a Tel-Aviv, de a gólra 10 percet kellett várni. Egy szép támadás végén Cohen talált be az azeri kapuba.

1:0

Volt még a szünetig néhány helyzetünk, sőt az azerbajdzsáni csapat is eljutott egyszer a kapunkig, de az eredmény maradt.
A 2. félidőben sem változott sokat a játék képe: a Maccabi kapuja ritkábban forgott veszélyben, mint a Qarabagé.

A végeredmény 1:0

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.