Tovább csökken a koronavírus Izraelben • Minden oktatásban dolgozót letesztelnek

“Zöld város lettünk” – jelentették Bnei Brakból. A Bnei Braki illetékesek beszámolója szerint a város lakóinak több mint 70%-a esett át a koronateszten a vírus elleni küzdelem részeként.


A korona-kabinet hétfőn egész nap ülésezett, majd bejelentették, hogy megnyitják jövő héten a délutáni napköziotthonokat is az iskolák alsó tagozatában, ahol majd kis csoportokban együtt játszhatnak a délelőtt gondosan szétválasztott, csakis egyazon tanítókkal tanuló gyerekek. Teljes cikk


Az Egészségügyi Minisztérium szerda reggel közzétett adatai szerint tegnap óta a kritikus állapotban lévő betegek száma 453-ra, 43 fővel kevesebbre csökkent. A lélegeztetőkészüléken lévők száma 15-el, 196-ra csökkent. Tegnap 38 840 tesztet végeztek a vírus kimutatására. A pozitív tesztek aránya 2,2% volt.


Az első és a negyedik osztályos tanulók jövő héten visszatérő iskolai tanításának előkészítése céljából ma (szerda) reggel a polgári védelem egységei az MDA-val és a HMO-val átfogó műveletet indított országszerte, a koronatesztek elvégzésére az összes oktatási dolgozó számára. Az eredményeket 24–36 órán belül kaphatják meg a vizsgáltak, de ezek kézhez kapása nem feltétele az oktatási intézmény, vagy az osztályterem megnyitásának.


Tel-Aviv városa ismételten felhívja polgárait, hogy vegyenek részt az ingyenes koronavírus szűrési akción, melyet október 27. és november 1. közt tartanak a város különböző pontjain.

2020.10.28. szerda, Merkaz Sport Lev Tel Aviv, Maze utca 11, 10:00-19:00
2020.10.29. csütörtök, Country Kehilati Barbur, HaHagana út 135, és Beit Rk”e, Itzhak Rubinstein utca 14, Jaffa, 10:00-19:00
2020.10.30. péntek, Beit Tzarner, Hasidei Haumot utca 23, Jaffa, 08:00-14:00
2020.10.31. szombat, Bialik-Rogozin Iskola, Moledet utca 4. 10:00-19:00
2020.11.01. vasárnap, Mercaz Sport Hadar Afeka, Kehilat Kiev utca 1, 10:00-19:00
és Merkaz HaNoar, Irus utca 3. Neve Offer negyed, 12:00-21:00

A szervezők kérik, hogy mindenki hozzon magával valamely személyazonosságát igazoló iratot és maszkot, illetve hogy tartsák be a két méteres távolságot a többi várakozótól.


Harmincezer sékeles kártérítést ítélt meg a bíróság egy tüntetőnek, akit még a Mandelblit háza előtti demonstráción tartóztattak le.


A Kék-Fehér honatyák is távol maradtak az LMBT közösség tagjainak jogait növelő törvényjavaslatnál a szavazásról. A javaslat szerint szülő1 és szülő2 kerülne az okiratokba apa és anya helyett, amely nem diszkriminálná az egynemű szülőket. A Likud sem lesz jelen. A Kék-Fehér választási ígéretei között ez a törvény is szerepelt.


Szorosabb együttműködés mellett foglalt állást Izrael, Görögország és Ciprus külügyminisztere kedden Athénban a Földközi-tenger keleti medencéjében a térség stabilitásának fenntartása érdekében. “Ki akarjuk építeni együttműködésünket a térség stabilitásának és biztonságának erősítése érdekében” – mondta Gabi Askenázi külügyminiszter. Teljes cikk


A közfelháborodás hatására a jeruzsálemi iszlám művészeti múzeum vezetése arra kérte a Sotheby’s aukciós házat, hogy halassza el a múzeum ritka műtárgyainak keddre meghirdetett árverését, miután az izraeli államelnök és a kulturális miniszter is az ügylet visszavonását kérte tőlük. Teljes cikk

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.