Elkészült a Ben Gurion korona-laboratóriuma • Mégsem emelik a képviselők fizetését

A Kék-Fehér javaslatára nem fogják az átlagbérhez igazítva 6500 sékellel felemelni a kneszet képviselőinek fizetését a korona-helyzet miatt. Az izraeli átlagfizetés azért nőtt meg jelentősen, mert elsősorban a kispénzű bérből és fizetésből élők és a keveset kereső önálló kisvállalkozók vesztették el állásukat az utóbbi hónapokban.


A kormány vasárnapi ülésén Beni Ganz védelmi miniszter megismételte, hogy a kormány mindeddig elmulasztotta jóváhagyni a jövő évi állami költségvetést: “Ez egy újabb hét, amely elveszik 2021-re szóló költségvetés hiányában. Izrael és polgárai érdekében el kell kezdeni az elmozdulást ebbe az irányba. Mint ismeretes, azért nincs költségvetés, mert a koalíciós megállapodás szerint Netanjahu ezzel tudja megakadályozni Ganz kormányfővé válását, amelyre megállapodásuk szerint különben jövő novemberben kerülne sor.


Csődbe ment a 197 millió sékeles adósságot felhalmozó Forever 21 ruhabolt-hálózat, és a bíróság elrendelte a vagyon maradványainak felosztását a tulajdonosok között. A nemzetközi lánc izraeli leányvállalata 2011-től 2018-ig működött Izraelben, 278 alkalmazottat küldtek haza a kényszerű záráskor.


Készen áll a koronatesztelő laboratórium a Ben Gurion repülőtéren, már a mintavevő gépeket is a 3. terminálra szállították. Az ünnepélyes ceremóniára várhatóan holnap kerül sor a miniszterelnök, a közlekedési miniszter és a Repülőtéri Hatóság vezető tisztviselőinek részvételével. Elvileg holnaptól üzemkészek lesznek, de még nem kapták meg az Egészségügyi Minisztérium jóváhagyását, amelyet várhatóan csak a jövő héten adnak meg.


Az izraeli politikai palettáról több politikus is gratulált szombaton Joe Bidennek az elnökválasztáson elért eredményéhez, a Donald Trump elnökkel kiváló kapcsolatot ápoló Benjamin Netanjahu miniszterelnök fél napot várt a gratulációval. Teljes cikk