Félnapos késéssel Netanjahu is köszöntötte Bident: “Várom a közös munkát veled”

Az izraeli politikai palettáról több politikus is gratulált szombaton Joe Bidennek az elnökválasztáson elért eredményéhez, a Donald Trump elnökkel kiváló kapcsolatot ápoló Benjamin Netanjahu miniszterelnök fél napot várt a gratulációval.

A kormány részéről a Kék-Fehér párt politikusa, Avi Niszenkorn igazságügyi miniszter gratulált elsőként szombat este Joe Bidennek. “Biztos vagyok benne, hogy a Biden-kormány idején még erősebbé válik Izrael és az Egyesült Államok szoros és erős köteléke” – közölte Niszenkorn.

A szintén kormányzó jobboldali Likudból Nir Barkat képviselő fejezte ki jókívánságait, és a jobboldali Jobbra párt elnöke, Naftali Bennet is üdvözölte Bident. Mellettük a baloldali szociáldemokrata Munkapárt vezetője, Amir Perec, és a balliberális Merec párt élén álló Nican Horovic is gratulált már szombat este.

Üdvözölte Biden egyelőre hivatalosan még be nem jelentett győzelmét Jair Lapid, az ellenzék és a centrista Van jövő párt elnöke. Lapid közleményében reményét fejezte ki, hogy együttműködhet majd az új amerikai kormányzattal, a kongresszus mindkét pártjával, a demokratákkal és a republikánusokkal is Izrael és Amerika kapcsolatainak erősítésén.

- Hirdetés -